Home DESPRE NOI ECHIPA EXPERTIZA PORTOFOLIU CONTACT NEWS SERVICIILE NOASTRE

Stiri

Transforma-ti Viata si Garderoba prin Fashion Feng Shui

Oare hainele tale spun adevarul despre tine? Tinutele tale sunt alese sa arate cu adevarat cat esti de frumoasa fizic, mental si spiritual? Te imbraci conform cu aspiratiile tale, pentru a putea atrage realizarea lor cat de curand?

mai mult

Aventura Road trip to Bauma 2016 – by Masini si Utilaje pentru Construcții

Anul acesta, la Bauma, au participat patru membri ai echipei Masini si Utilaje pentru Constructii. Ca si la editia din 2013 a evenimentului, Dacia ne-a fost pus la dispozitie un automobil pentru deplasare - în acest caz, versiunea Stepway a modelului Dokker. Ne-au fost alaturi în acest proiect Goodyear, CTE Trailers, Schmitz Cargobull, Gruppo Damidio, HYDAC, Gradinariu Import Export, Gradinariu Utilaje si Cyclon Lubricants.

mai mult

First edition Trenchless Romania Conference & Exhibition 2016 created a powerful impact for a future no-dig region

Trenchless Romania is the region most important event dedicated to trenchless technologies, that aims to present all inovations in the latest technologies for installation and refurbishment of underground utilities. The event was supported by RoSTT (Romanian Society for Trenchless Technologies) and GSTT (German Society for Trenchless Technologies).

mai mult

Interes si rezultate peste asteptari la prima editie Trenchless Romania Conference & Exhibition 2016

Trenchless Romania este cel mai important eveniment din regiune, special dedicat sectorului de tehnologii trenchless, ce are ca misiune prezentarea tuturor noutatilor si inovatiilor din acest domeniu. Evenimentul a fost sustinut de RoSTT (Romanian Society for Trenchless Technologies) si GSTT (German Society for Trenchless Technologies). La eveniment au participat producatorii si distribuitorii de tehnologii specifice sectorului no-dig, importatori de utilaje pentru constructii (Germania, Austria, Olanda, SUA, Arabia Saudita, UK, Grecia, Bulgaria, Turcia), contractori, operatori, reprezentanti ai autoritatilor locale, reprezentanti ai ambasadelor si consulatelor, ai camerelor de comert, cat si ai asociatiilor importante din domeniul constructiilor si distribuitorilor de utilaje de constructii din Romania.

mai mult

Trenchless Romania - Conference & Exhibition

The 1st Trenchless Romania is one of the region´s most significant conference and exhibition focusing on Trenchless Technologies. Trenchless Technologies are pioneering techniques which combine economic efficiency and environmental protection thus providing a modern approach for the installation, replacement or renewal of all underground utilities from, water, sewer, gas, and industrial pipelines to electrical conduit and fibre optics with minimum excavation and surface disruption.

mai mult

Trenchless Romania 2016 - Conferinta & Expozitie

Prima conferinţă TRENCHLESS ROMANIA 2016 este cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor trenchless. Tehnologiile trenchless sunt tehnici inovatoare care combină eficienţa cu protecţia mediului oferind astfel o abordare modernă pentru instalarea, înlocuirea sau reînnoirea tuturor utilităţilor subterane: apa, canalizare, gaz şi conducte industriale de electricitate şi fibră optică, cu minim de excavare şi întreruperi de suprafaţă.

mai mult

Conferinţa „Maşini şi Utilaje pentru construcţii”, ediţia a V-a

O posibilă nouă criză economică şi soluţii pentru protejarea investiţiilor: subiecte dezbătute la cea de-a cincea conferinţă marca “Maşini şi Utilaje pentru Construcţii”.

La finalul lunii octombrie a avut loc, în Bucureşti, la Hotel Caro, cea de-a cincea ediţie a Conferinţei „Maşini şi Utilaje pentru Construcţii” din „Campania pantru relansarea pieţei construcţiilor din România”. Tema acestei ediţii a fost „Finanţările în construcţii - soluţii inovative pentru supravieţuire şi dezvoltare economică!

mai mult


Campania pentru relansarea PIETEI CONSTRUCTIILOR din Romania

Misiunea -> Reconstructia Constructiilor din Romania!

Conferinta 5 - Finantarile in constructii - solutii inovative pentru supravietuire si dezvoltare economica!

Aflata deja la a V-a editie, prin Conferinta Masini si Utilaje pentru Constructii, dorim sa oferim solutii la o problema generala existenta pe piata constructiilor din prezent, cu scopul de a optimiza si eficientiza procesul comunicare intre jucatorii important din piata, cu ajutorul unor solutii inteligente.

Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii genereaza un cadru propice pentru o comunicare constructiva intre participanti, favorizand networking-ul, prezentarile dinamice - care implica participarea activa nu numai a speakerilor, cat si a participantilor din sala - , noutati de ultima ora din domeniul constructiilor cat si din domeniile conexe acestuia, totul pentru ca participantii sa aiba la final un Return Of Investment clar.

I. Main focus:
 • Leasing-ul - prezent si viitor, proiecte de modificare a legislatiei pentru a asigura fluidizarea situatiei actuale a finantarilor;
 • Fonduri structurale - mai putem accesa bani europeni pentru proiecte de constructii? In ce conditii si care anume sunt modificarile noilor ghiduri? Care sunt CAEN-urile care se incadreaza in conditiile de eligibilitate pentru a putea accesa fondurile de la UE?
 • Posibilitati de finantare externa - conditii, oportunitati;
 • Asigurari si garantari in domeniul constructiilor.
II. Despre conferinta:
 • Aria de acoperire - national;
 • Target audience: managementul companiilor de constructii, managementul companiilor care comercializeaza utilaje pentru constructii, companii de leasing/banci/asigurari, institutii publice, asociatiile de profil, camerele de comert, departamentele economice ale ambasadelor;
 • Data: 22 octombrie 2014, 9:00 - 15:00
 • Adresa: Hotel CARO, zona Floreasca - B-dul Barbu Vacarescu, nr. 164, sector 2, Bucuresti
La Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii participa reprezentanti din urmatoarele arii de activitate:
 • Distribuitorii de utilaje pentru Constructii din Romania;
 • Distribuitorii de camioane din Romania;
 • Companiile de constructii;
 • Asociatii profesionale din domeniu;
 • Autoritatile publice care organizeaza procedure de achizitie publica (de la proiecte de infrastructura, pana la proiecte de mai mica anvergura);
 • Reprezentanti ai Ambasadelor si Consulatelor;
 • Reprezentanti ai Camerelor de Comert;
 • Companii  care asigura servicii de finantare (leasing, creditare, asigurare, garantare);
 • Companii care asigura produse sau servicii conexe (uleiuri, anvelope, piese de schimb, software gestiune flota, etc);
III. Medii de promovare:
 • Revista Masini si Utilaje pentru Constructii - Prima revista de utilaje din Romania iulie, august, septembrie, octobrie, noiembrie 2015;
 • www.masinisiutilaje.ro - platforma media din constructii cu cea mai mare vizibilitate din Romania;
 • www.audienta-generala.ro – site-ul agentiei de comunicare AG Communication, parte din grup;
 • Newsletter Masini si Utilaje pentru Constructii septembrie, octombrie, noiembrie (post-eveniment) 2015;
 • Newsletter exclusiv inainte si post-eveniment;
 • Invitatii trimise prin e-mail si posta;
 • Telefonic;
 • Parteneriate - IBC Focus, Govnet, ARACO, PSC, ADUC, UTCB, RisCo, BAC, ASCB, Brightway Romania, Ventrust Consulting, Daune Expert, APMCR, ALB;
 • Parteneriate Media - www.ziare.com, www.business24.ro, www.themoneychannel.ro, www.evenimentebiz.ro, www.infobirouri.ro;
IV. Speakeri & Invitati confirmati:
 • Liviu Neagu – Presedinte ADUC - Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii;
 • Laurentiu Plosceanu – Presedinte ARACO - Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii;
 • Claudiu Georgescu – Presedinte APMCR – Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania;
 • Tiberiu Andrioaiei – Secretar General PSC - Patronatul Societatilor de Constructii;
 • Adriana Ahciarliu – Secretar General ALB – Asociatia Romana de Leasing;
 • Lucian Arghire – Director General – Consultanta in Management Brightway Romania;
 • Monica Virza – Tax Manager - Price Waterhouse Coopers;
 • Adriana Draghici – Director General Ventrust Consulting – Fonduri structurale;
 • Radu Mustatea – expert asigurari – Daune expert;
 • Ovidiu Ioan Dumitru – Presedinte RSCL;
 • Cristian Mercianin – Partner New Residence Magurele;
PUNCTE DE INTERES:
 • Standuri de prezentare ale sponsorilor - fiecare participant va avea posibilitatea sa viziteze "mini-expozitia" organizata, cat si sa beneficieze de intreaga disponibilitate a sponsorilor, pentru orice doresc sa afle.
 • Sponsorii vor fi pregatiti si cu oferte speciale valabile doar pe perioada conferintei.


RSVP: Oana Patache - Communication & PR Assistant
Mob: +40728 851 100
E-mail: oana.patache@masinisiutilaje.ro


Pentru oportunitati de promovare in cadrul evenimentului, contactati: Maria Nae - Marketing Manager
Mob: +40724 550 830
Email: maria.nae@masinisiutilaje.ro

Out of the box: Expozitie canvas marca M&U

Din cadrul Conferintei III powered by Masini si Utilaje pentru Constructii, din data de 23 octombrie 2014 - Finantare, Garantare si Asigurare – Clasic versus Inovatie catre 2020

Expozitia de fotografii canvas a redactiei Masini si Utilaje pentru Constructii a cuprins cele mai dinamice coperte realizate de noi pana in prezent. Deoarece coperta revistei este prima carte de vizita a noastra oriunde mergem, procesul de realizare a fiecareia dintre acestea este unul complex, aducand in mediul utilajelor pentru constructii elemente de creatie si ingeniozitate, pentru realizarea si mentinerea unei imagini generale constante de verticalitate, continuitate si constructivitate a publicatiei noastre. O parte din fotografiile folosite pentru crearea copertelor M&U sunt realizate in-house - fiecare dintre aceste fotografii spune povestea materialului care a fost generat ulterior si prezentant in paginile revistei noastre.

Finantare, Garantare si Asigurare - Clasic versus Inovatie catre 2020 - de la mediu de comunicare la forum de discutii - a III-a Conferinta powered by Masini si Utilaje pentru Constructii, din data de 23 octombrie 2014

In data de 23 octombrie 2014, a avut loc a III-a conferinta organizata de revista Masini si Utilaje pentru Constructii, la Aristocrat Events (Pipera - Bucuresti) cu sprijinul Titan Machinery, unic importator al utilajelor Case in Romania, Garanti Leasing, Industrial Access, liderul de piata in domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la inaltime din Romania, MHS Truck&Bus, unic importator al camioanelor MAN in Romania, Terra Romania, unic importator al utilajelor de constructii JCB in Romania, Gradinariu Import - Export, Webasto Romania, Energoutilaj, Ascendum Machinery, unic importator Volvo Construction, Tachonan Service si Foerch. Conferinta face parte din actiunea initiata de publicatie sub denumirea "Campania pentru relansarea pietei constructiilor din Romania".

Conferinta cu numarul III organizata de publicatia Masini si Utilaje pentru Constructii a reusit sa treaca de la a fi un mediu de comunicare, la a reprezenta si un forum de discutii intre jucatorii importanti ai pietei: asociatiile de profil, constructori, distribuitorii de utilaje si camioane, consultanti. Intre participanti s-au deschis discutii ample cu privire la situatia pietei si la solutiile pentru a reconstrui un viitor pozitiv.

Conferinta a fost deschisa de Laurentiu Plosceanu - Presedinte ARACO. Acesta a facut o descriere la zi a situatiei pietei constructiilor din Romania, atragand atentia asupra initiativei ARACO de a se adresa candidatilor la Presedintia Romaniei sub forma unei scrisori deschide (aceasta fiind publicata in editia de octombrie 2014 a revistei Masini si Utilaje pentru Constructii).

Adriana Ahciarliu, Secretar General ALB, a prezentat situatia generala a pietei de leasing din Romania, cu plusurile si minusurile acesteia, evidentiind un trend pozitiv pentru anul 2014, care speram ca se va continua si in 2015.

Liviu Neagu, Presedinte al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), a vorbit despre situatia actuala a pietei utilajelor pentru constructii din Romania, care a inregistrat o crestere pentru anul 2014. Vom prezenta cifrele exacte din partea ADUC in editia noastra din decembrie 2014, pentru anul in curs.

Elena Condrut, Regional Manager la Garanti Leasing, a tinut o prezentare asupra Investitiei, vazuta ca motor al cresterii economice, cat si despre cum sustine Garanti Leasing antreprenorii romani.

Invitatul nostru special a fost Alexandros Ignatiadis, Director General al Octagon Contracting & Engineering, care ne-a prezentat cum se vede situatia actuala a pietei de constructii din Romania prin ochii unuia dintre principalii jucatori in domeniul constructiilor geotehnice si civile pe piata din Romania. Acesta a prezentat in exclusivitate un raport intern asupra primelor 100 companii de constructii din Romania, redactat in urma unei analize interne - cifrele prezentate suscitand interesul imediat al participantilor la conferinta.

Startul pannel-ului doi de discutii a fost dat de Tiberiu Andrioaiei, Secretarul General al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC). Acesta a sustinut o prezentare generala asupra situatiei societatilor din constructii, cat si solutii de optimizare in domeniu si perspective pentru 2015.

Surpriza conferintei a venit din partea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), reprezentata de Maria Gheorghiu, Sef serviciu baze de date, care a prezentat in premiera baza de date cu preturi de referinta AFIR, in vederea simplificarii accesului la Fondurile Structurale gestionate de AFIR, care are drept scop eliminarea procedurii de achiziţie la beneficiarii privaţi. Toate elementele care se regăsesc în baza de date vor putea fi achiziţionate ÎN MOD DIRECT, fara a mai trece printr-o procedura de achizitii publice, ceea ce reprezinta o noutate absoluta.

Din partea PwC (Price Waterhouse Coopers Romania) a fost prezenta Monica Virza, Senior Manager, care a prezentat caracteristicile sistemului fiscal romanesc si modul in care fiscalitatea influenteaza orice afacere.

Cele mai noi informatii cu privire la Fondurile Europene & Guvernamentale nerambursabile au fost aduse de Radu Onofrei - care a reprezentat companiile de consultanta Romactiv Business Consulting si Ventrust Consulting.

Dragos Cabat, Managing Partner RisCo, a prezentat Riscurile pentru IMM-uri si cum pot acestea sa fie transformate in oportunitati. RisCo a acordat si 3 premii, prin tragere la sorti, participantilor la conferinta.

Focus - mini-expozitie exterioara de utilaje si camioane

In curtea Aristocrat Events, la intrarea in sala de conferinta, au fost expuse 5 utilaje si camioane:
 • Buldoexcavator CASE 580ST Tier 4i - Titan Machinery
 • Buldoexcavator JCB 4CX ECO Tier 4 - Terra Romania
 • Basculanta MAN TGS 35.400 - MHS Truck & Bus
 • Utilaj de imprastiat material antiderapant Epoke Sirius AST - Gradinariu Import - Export
 • Platforma de lucru la inaltime Ruthmann TB270 montata pe autosasiu Nissan Cabstar 3.5 t - Industrial Access
Focus - mini-expozitie interioara de produse

In interior s-a desfasurat pe toata perioada conferintei si o expozitie cu standuri de prezentare a produselor/serviciilor din partea sponsorilor. Participantii la conferinta au avut ocazia sa testeze produse si sa afle mai multe informatii despre serviciile oferite de Garanti Leasing, Titan Machinery, Industrial Access, MHS Truck&Bus, Gradinariu Import Export, Energoutilaj, Tachonan Service, Webasto Romania, Ascendum Machinery, Terra Romania, Foerch.

Out of the box: Expozitie canvas marca M&U

Expozitia de fotografii canvas a redactiei Masini si Utilaje pentru Constructii a cuprins cele mai dinamice coperte realizate de noi pana in prezent. Deoarece coperta revistei este prima carte de vizita a noastra oriunde mergem, procesul de realizare a fiecareia dintre acestea este unul complex, aducand in mediul utilajelor pentru constructii elemente de creatie si ingeniozitate, pentru realizarea si mentinerea unei imagini generale constante de verticalitate, continuitate si constructivitate a publicatiei noastre. O parte din fotografiile folosite pentru crearea copertelor M&U sunt realizate in-house - fiecare dintre aceste fotografii spune povestea materialului care a fost generat ulterior si prezentant in paginile revistei noastre.

La eveniment au participat companii de constructii importante precum Carpatcement Holding, Octagon Contracting & Engineering, Confort, Maxi Design, Geiger Transilvania, Carpatbeton, Hidroservice Solutions (Acvatot), TCS Construct, Energoutilaj, Xannat Mineral si multi altii.

Prin intermediul Conferintelor Masini si Utilaje pentru Constructii, dorim sa oferim solutii la o problema generala existenta pe piata constructiilor din prezent, cu scopul de a optimiza si eficientiza procesul de achizitie/vanzare de utilaje pentru constructii, cu ajutorul unor solutii inteligente.

Multumim pentru sprijinul acordat, sponsorilor nostri: Titan Machinery, Garanti Leasing, Industrial Access, MHS Truck&Bus, Gradinariu Import Export, Webasto Romania, Energoutilaj, Ascendum Machinery, Tachonan Service, Terra Romania si Foerch.

Puteti vizualiza o prima selectie de fotografii la urmatorul link:
https://www.facebook.com/revistamasinisiutilaje/posts/806585512732008

Evenimentul va avea acoperire media TV in cadrul emisiunii Metropolis de la The Money Channel din data de 31.10.2014. Inregistrarea emisiunii va fi disponibila incepand cu luna noiembrie 2014 pe canalul YouTube al revistei noastre, Construction Machinery Romania:
http://www.youtube.com/channel/UCu7S8XvMBQLvyfptDmXIVLg

Va asteptam alaturi de noi la toate evenimentele organizate in viitor!
Echipa Masini & Utilaje

Sprijina campania "Construim împreună drumul de la teorie la practica!"

Care este scopul campaniei?
Atragerea atenţiei asupra necesităţilor noii generaţii, de a fi pregatită să raspundă cerinţelor de pe piaţa muncii şi de a reuşi să aibă un impact pozitiv asupra viitorului tuturor celor care trăim în societate. Ne dorim creşterea nivelului pregătirii profesionale a studenţilor de la Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul UTCB prin demararea unor activităţi concrete şi familiarizarea lor cu mediul business în care vor activa ulterior.

Cum poţi susţine campania?
Ştiai că ...

...studenţii îşi doresc să descopere perspectivele de angajare din domeniul lor? Implică-te activ şi vino să le vorbeşti despre compania ta, tehnologiile utilizate şi planurile de viitor!

...motoarele pe care fac practică studenţii sunt vechi de aproape 20 de ani? Donează facultăţii material didactic pe care generaţii de studenţi îl vor folosi!

...studenţii îşi găsesc cu greu un loc de muncă din cauza lipsei de experienţă? Oferă-le şansa de a face un internship la compania ta, iar în timp ajutorul tău va fi răsplătit prin fidelitate şi muncă!

Durata de desfășurare a campaniei
Decembrie 2014 - martie 2015

Campania pentru relansarea PIETEI CONSTRUCTIILOR din Romania

Conferinta 3 - Finantare, Garantare si Asigurare - clasic versus inovatie, catre 2020!

Mini-expozitie de utilaje si camioane

Aflata deja la a treia editie, prin Conferinta Masini si Utilaje pentru Constructii, dorim sa oferim solutii la o problema generala existenta pe piata constructiilor din prezent, cu scopul de a optimiza si eficientiza procesul de achizitie/vanzare de utilaje pentru constructii, cu ajutorul unor solutii inteligente.

Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii genereaza un cadru propice pentru o comunicare constructiva intre participanti, favorizand networking-ul, prezentarile dinamice - care implica participarea activa nu numai a speakerilor, cat si a participantilor din sala - , noutati de ultima ora din domeniul constructiilor cat si din domeniile conexe acestuia, totul pentru ca participantii sa aiba la final un Return Of Investment clar.

La Conferintele Masini si Utilaje pentru Constructii participa reprezentanti din urmatoarele arii de activitate:
 • Distribuitorii de utilaje pentru Constructii din Romania;
 • Distribuitorii de camioane din Romania;
 • Companiile de constructii;
 • Autoritatile publice care organizeaza procedure de achizitie publica (de la proiecte de infrastructura, pana la proiecte de mai mica anvergura);
 • Reprezentanti ai Ambasadelor si Consulatelor;
 • Reprezentanti ai Camerelor de Comert;
 • Companii  care asigura servicii de finantare (leasing, creditare, asigurare, garantare);
 • Companii care asigura produse sau servicii conexe (uleiuri, anvelope, piese de schimb, software gestiune flota, etc);
Despre eveniment:
I. Main focus:
 • Leasing - proiecte de modificare a legislatiei pentru a debloca situatia actuala a finantarilor si garantiilor;
 • Fonduri structurale - cand putem accesa banii de la UE si in ce conditii?
 • Posibilitati de finantare externa - conditii, oportunitati (pentru proiecte mari de infrastructura, pentru achizitii de parcuri de utilaje etc.);
 • Asigurari in domeniul constructiilor.
II. Despre conferinta:
 • Aria de acoperire - national;
 • Target audience: managementul companiilor de constructii, managementul companiilor care comercializeaza utilaje pentru constructii, companii de leasing/banci/asigurari, institutii publice, departamentele economice ale ambasadelor;
 • Data: 23 octombrie 2014;
 • Adresa: Aristocrat Events- Sos. Pipera, nr. 48, sector 2, Bucuresti
 • Locatie: Aristocrat Events;